Dette er oppussingstrendene for 2022

2021 var som året før annerledes enn forventet, og vi har fortsatt å måtte forholde oss til usikre tider med restriksjoner, mindre reise og hjemmekontor. Omstendighetene rundt oss fortsetter å påvirke våre ønsker og behov, som er med på å skape trender. Vi har pratet med noen eksperter om hva som spås av oppussingstrender for det kommende året.

Etter to år med pandemi har vanene våre litt etter litt endret seg, og det som var den «normale» måten å leve på før pandemien føles nå fjernere. Etter hvert som samfunnet åpner må vi igjen tilpasse oss for et liv post-pandemi, selv om dette fortsatt kan være et stykke unna.

Noen endringer har nok kommet for å bli, som hjemmekontoret, og dette skaper nye behov og ønsker for hvordan vi lever. Trendene viser tydelig preg av av både ønsket om å fjerne støy, finne ny inspirasjon og håp, samt å fortsette fokuset på bærekraft.

“Fargene sniker seg gradvis mer og mer inn i nordiske hjem, og etter hvert som vi blir mer komfortable starter vi å leke oss både med sterkere farger og mønstre for å kunne skape vår egen stil og personlige hjem.”

Spennende kombinasjoner

Den nordiske stilen har fått flere ben å stå på, og vi vil se flere kombinasjoner av farger, materialer, mønster og tapeter. Farger er å finne mer av i stort sett alle hjem, og det å kunne kombinere farger og materialer vil være mye mer i fokus i 2022.

Naturen fortsetter å spille en rolle

Naturmaterialer som tre har meldt sin ankomst mer og mer de siste årene, og vil i løpet av året finne sterkere feste. Vi tror også her at flere blir mer komfortable med å kombinere ulike typer treverk, som er spennende. Terrazzo har hatt en stor rolle i trendbildet i 2021, men også der vil vi våge mer i både størrelser og farger. Terrazzoen slik vi kjenner den fra 60- og 70-tallet vil nå ha et hav av nye kombinasjoner og muligheter.

“Utvalget av keramiske fliser vokst, og her kommer flere varianter som er nærmest identiske med de ulike steinartene. Ønsker du altså ikke å måtte tenke på vedlikeholdet av naturmaterialer, finnes det også mange gode alternativer av keramisk flis.”

Geometriske elementer

I tillegg til dette forventer vi å se mer av geometriske mønster og tapeter, og her vil det også være mer aktuelt å bruke fliser med asymetriske former for å skape geometriske mønster eller legge en tapet i taket eller i skap for å lage et lekent og kreativt uttrykk.

Sjekk gjerne Pinterest for inspirasjon på slike løsninger

Oppbevaring og effektivisering av areal står i fokus

Pandemien har skapt endringer i hvordan vi ønsker å bruke boligene våre, og behovet for fleksibilitet er økende. Man ønsker kanskje å kunne kombinere et gjesterom og kontor på en effektiv og estetisk pen måte, og har høyere fokus på inndeling av soner ellers i hjemmet. Løsninger hvor arealene er effektivisert og hver kvadratmeter kommer til nytte, blir både ønskelig i mindre og større boliger fordi det også gir bedre flyt og trivsel i hverdagen.

Det ofte er lite oppbevaringsmuligheter i de fleste hjem, og vi ser derfor også økt fokus på planløsninger som henger sammen med en god møbleringsplan slik at vi får utnyttet arealene effektivt og kan ta nytte av gode oppbevaringsløsninger.

Tekniske aspekter ved boligen og bærekraft

Det kommer frem i møte med kundene at flere har fått opp øynene for belysning og akustikk, og ønsker og legge gode belysningsplaner for hjemmet sitt. De tekniske aspektene som har vært lite satt pris på tidligere, men som har en stor effekt på sluttresultatet for å øke trivsel, har fått mer oppmerksomhet den siste tiden. Dette kan nok komme av at mange har brukt mer tid hjemme, og dermed har lagt mer merke til det.

“Man finner kanskje ut at det er for mye støy mellom rommene når flere er hjemme samtidig og noen ønsker arbeidsro mens andre trenger underholdning. Akustikkdempingen vil være med på å redusere støy og vi får bedre opplevelse av rommet vi er i. Riktig og god belysning gir en positiv opplevelse av både fargene og materialene vi omgir oss med, og det finnes flere alternativer innen belysning som gir illusjon av naturlig lys”

Spesialdesign av møbler får bare mer og mer etterspørsel, både fordi vi ønsker å utnytte arealene våre bedre, men også fordi vi ønsker oss noe personlig og skreddersydd som varer lenge. Saba påpeker at det generelt er større bevissthet rundt hvordan vi har et ansvar for miljøet og hvilken måte vi kan ta del i det. Et av svarene her ligger i ombruk, og det ser vi bli mer vanlig og lagt til rette for. Slip gulvet i stedet for å legge nytt, bruk om noe av kjøkkeninnredningen og ta vare på detaljene som har fulgt boligen din i lang tid.

Nå skal vi ha fargede fliser på badet

Fargerike utrykk og 3d fliser er litt av det store utvalget som finnes hos flere av baderomsleverandørene i 2022.

Ønsker du å pusse opp badet og trenger bistand fra dyktige fagfolk, kan du kontakte Lomundal bygg.

La oss ta en uforpliktende prat om ditt prosjekt

Heidi Steen

Administrasjonskoordinator

heidi@introark.no

973 44 688

Kontaktskjema

Alle innsendinger behandles i henhold til vår personvernerklæring.