Karianne Amelies drømmehus på Bekkelaget

Lykkepille av et hus

For 8 år siden fikk Karianne Amlie endelig tak i sitt drømmehus på Bekkelaget i Oslo. Bli med inn for å se det flotte huset og de vakre fargene.

Karianne Amlie er strålende fornøyd med det nymalte kjøkkenet sitt. Malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 4468 Alladin.

Karianne Amlie er en energisk eiendomsmegler, og kjent fra Boligkjøp i blinde og Forræder. Hun er et fyrverkeri av ei dame, med masse energi, temperament, glede og kjærlighet. Hun har kjøpt hus for andre i Boligkjøp i blinde, hvor deltakerne ga sin fulle tillit til Karianne og teamet hennes, og for tiden er hun aktuell i tredje sesong av Forræder.

Verneverdig villa på toppen av Oslo

– Dette er drømmehuset mitt, utbryter Karianne når vi spør hvorfor det ble akkurat dette huset.

Sveitservillaen fra 1867 heter Villa Elverhøi og er verneverdig.

– Jeg har bodd på Ekeberg i mange år, og gått forbi dette huset flere ganger, og tenkt at «Her vil jeg bo!». Når huset da en dag i 2015 plutselig var til salgs, måtte jeg bare slå til, forteller Karianne, entusiastisk som alltid.

Etter en del år i huset ønsket Karianne å male om for å sette sitt personlige preg på vegger og interiør forøvrig.

Blått kjøkken

Det sies at kjøkkenet ble malt blått i gamle dager for å holde fluene borte, selv om dette nok er tvilsomt. Det som derimot er helt sikkert, er at blå kjøkken er rålekkert! Det syns Karianne også.

– Det eneste jeg visste helt sikkert når jeg skulle male om var at jeg ønsket meg blått kjøkken. Jeg var ute etter en helt spesiell fargenyanse i blått, og den rene blåtonen 4468 Alladin var helt perfekt!

Alt av panel, også taket, og kjøkkenfronter er malt med LADY Supreme Finish i fargen 4468 Alladin.

Fantastisk deilig kjøkken med en nydelig farge og en vanvittig takhøyde!

Interiørarkitekt Saba Lordejani forklarer mer om hvorfor den klare blåtonen 4468 Alladin ble valgt til kjøkkenet.

– Fargen skaper skaper rom for trivsel og passet perfekt på vegger, tak og kjøkkenfronter.

4468 Alladin fungerer like bra på kjøkkenfronter som på panelet på kjøkkenet.

Lady Supreme Finish har en fin finish – selv på dører og lister, er ekstremt slitesterkt, suveren flyt og kommer i Pure matt, silkematt, halvblank og superblank

Lykkepille av et hus

Når Karianne skulle male i nye hadde hun noen tanker, men erkjente at hun trengte litt hjelp.

Hun kjente interiørarkitekt Saba fra blant annet Boligkjøp i blinde, og visste at hun kunne stole på at Saba fant de perfekte fargene for henne. Nå lever Karianne i et fargerikt hus, og hun elsker det.

Les mer om Boligkjøp i Blinde her

– Jeg stolte helt og fullt på Saba til å hjelpe meg med fargevalg til resten av huset. Og jeg anbefaler alle å bruke en interiørarkitekt for å finne en rød fargetråd gjennom hele huset, anbefaler Karianne, og fortsetter;

– Saba har virkelig truffet på alle fargene, og huset er lyst selv om det er fargelagt. Det er rene og fine farger og jeg blir skikkelig lykkelig av å være hjemme, forteller den energiske eiendomsmegleren.

– Hvert rom gjenspeiler en liten del av hvem jeg er.

Jeg blir lykkelig av det blå kjøkkenet, det er litt «mystisk» å gå opp den rødbrune trappa, og den rosa walk-in garderoben er litt roligere og mer sensuell.

Trappen – smykke

Karianne sier hun var skeptisk til at Saba hadde valgt ut den rødbrune tonen 20162 Mellow til trappen. Men når den først var malt i denne dempede plommefargen er Karianne strålende fornøyd.

– Trappen er et smykke i huset, og en nydelig kontrast, sier Karianne.

Og dette var Saba sin tanke også – at trappen skulle bli en kontrast til øvrige farger i rommet.

Trappen er malt i fargen 20162 Mellow, og veggen i 0552 Tudor. I begge tilfeller er det malt med LADY Supreme Finish Silkematt – perfekt til tre og panel.

Stolte på Interiørarkitekten

– Det er viktig å påpeke at du må velge noen du kan stole på, og som kan sette seg inn i din stil og personlighet slik at det ikke blir ene og alene interiørarkitektens stil i ditt hjem.

I walk-in garderoben valgte Saba ut fargen 2024 Senses – og i den påfølgende karnappen med de kinesiske lampene ble det malt i fargen 10580 Soft Skin, to deilige rosatoner.

Saba forteller at det var viktig for henne å gjenspeile Kariannes fargerike stil når hun skulle plukke ut farger til de ulike rommene:

– Det viktigste for meg når jeg plukker farger er at det vekker noen gode følelse, og skaper ro og harmoni. Det aller viktigste er at det gjenspeiler de som bor i hjemmet, smiler Saba.

Stua er favorittrommet

Selv om Karianne elsker de ulike rommene i huset og egenskapene og fargene de har, så er stua favorittrommet.

– Å sitte i stua og se utover plenen og himmelen med alt av lysinnslipp og hva det gjør med rommet er helt nydelig.

I stua gikk Saba for 0552 Tudor, en gråaktig beige (greige) tone med varme hint. Karianne var skeptisk.

Kariannes tips før salg av bolig

Karianne mener det er fornuftig å male før du skal selge bolig, men at du må tenke på et par ting før du setter i gang.

– Trender er gøy, men det er viktig å finne noe du selv syns er fint. Og jeg er beinhard på å unngå hvite tak! Knekk på en nyanse, det skaper fine bilder. Det samme gjelder dører og karmer som det er bedre å få ton-i-ton, enn å male i samme farge.

Artikkelen er skrevet og laget av Jotun.

La oss ta en uforpliktende prat om ditt prosjekt

Administrasjonskoordinator

heidi@introark.no

973 44 688

Kontaktskjema

Alle innsendinger behandles i henhold til vår personvernerklæring.