Boligkjøp i blinde – ny bolig på Rødtvet i Oslo

I denne episoden av Boligkjøp i blinde blir vi med Runa og Eirik på en relativt kort fysisk ferd fra Alna til Rødtvet i Oslo. Den mentale reisen derimot er en hel del lengre. Fra et hjem de er relativt fornøyd med, men hvor alt er fra forrige eier, så er det på tide å ... Read more

I denne episoden av Boligkjøp i blinde blir vi med Runa og Eirik på en relativt kort fysisk ferd fra Alna til Rødtvet i Oslo. Den mentale reisen derimot er en hel del lengre. Fra et hjem de er relativt fornøyd med, men hvor alt er fra forrige eier, så er det på tide å skape noe som er mer deres eget.

Paret har vanskelig for å bestemme seg. De har vært på visninger på alt fra eneboliger på Hamar til leiligheter i Oslo. Spennet er stort, men beslutningsvegringen er enda større. Boligkjøp har blitt angst, og de trenger åpenbart hjelp for å komme seg til neste steg i bolig-livet. Trekløveret Karianne, Saba og Kristian er klare til å ta fatt på oppgaven – og dette blir både morsomt og skummelt på samme tid.

Paret lander på Rødtvet

De tre ufravikelig kravene er:

Stille boligområde

Solrik hage

Under 10 minutter til kollektiv transport

Og til slutt, med de ufravikelige kravene til paret i mente, lander boligkjøpet på Rødtvet. Paret er naturlig nok ikke umiddelbart imponerte første gang de er i sitt nye hjem. Det er en ganske kald, intetsigende og upersonlig bolig som møter de, og stemningen er ikke helt på topp. Det gjentagende ordet fra paret er «trangt». Men det skal bli så meget bedre.

Store endringer

Det både fjernes og settes inn nye vegger for å skape en annen romløsning med bedre plass, og ikke minst for bedre lysinnslipp og utsikt.

Runa og Eirik er glad i farger, og interiørarkitekt Saba velger ut en palett som er relativt fargerik, men som likevel er lun slik at den står i stil med alt av fargerikt interiør.

Veggen mellom gangen og stue blir fjernet slik at du ser utsikten i det du kommer inn i boligen og lyset kommer inn på en mye bedre måte. I gangen blir det malt med LADY Supreme Finish Silkematt i taket og med LADY Wonderwall på veggene, begge deler i fargen 12085 Rural.

I kjellerstuen fjernes en vegg for å lage et større rom og bedre romfølelse. Det gjøres med suksess og kjellerstuen blir et fantastisk rom.

Også i kjellerstuen males det med LADY Supreme Finish Silkematt og LADY Wonderwall. Her velger Saba fargen 10961 Raw Canvas. Dette er en dempet grågul tone, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting.

Farger i en lun palett

I stuen males det med LADY Supreme Finish Silkematt i paneltaket, i fargen 11173 Humble Yellow. Dette er en lys, grågul tone med et grålig slør over seg og kan omtales som en ydmyk og diskret farge. Veggene males i samme farge, men her brukes LADY Wonderwall på de slette veggene.

Soverom i friske og lune farger

Det er totalt 3 soverom i huset, og de tre rommene får hver sin farge. På alle tre soverommene er det panel i taket og slette vegger. Derfor males alle takene med LADY Supreme Finish Silkematt, og alle vegger med LADY Wonderwall.

Det store hovedsoverommet får fargen 8252 Green Harmony – en perfekt grønntone for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner.

Lunt og koselig med grønt soverom. Fargen er LADY 8252 Green Harmony.

Mykt og lunt med fargen LADY 2771 Rustikk Terracotta

Det minste soverommet får den lyse og dempede grønntonen 8281 Pale Linden. Den oppleves som frisk, men likevel dempet, og er usedvanlig vakker til hvitt og ulike gråtoner.

Etter naturlig stor skepsis fra første gang paret så sitt nye hjem, blir de veldig fornøyde når de huset er pusset opp og klart for innflytning. Og de blir veldig fornøyd med fargevalgene. Det er jaggu moro med Boligkjøp i blinde!

La oss ta en uforpliktende prat om ditt prosjekt

Administrasjonskoordinator

heidi@introark.no

973 44 688

Kontaktskjema

Alle innsendinger behandles i henhold til vår personvernerklæring.